Haastattelu Sverige Radiolle, haastattelijana Karin Wickström, 10.03.2015 Helsingissä

Finfoodsin toimitusjohtaja Veli Vento osallistui haastatteluun Sverige Radiolle 10.3.2015 Helsingissä. Talousuutiset ilmoitti ohjelmasarjasta, josta yksi jakso oli omistettu nykyiseen haastavaan taloudelliseen tilanteeseen Suomessa, joka johtuu Venäjä-pakotteista. Ohjelmaan osallistui valtion organisaatioiden ja yritysten edustajia arvioimaan kansainvälisen taloustilanteen ja Ukrainan kriisin vaikutuksia Euroopassa ja erityisesti Suomessa.

Finfoodsin pääasiakasryhmä monen vuoden aikana oli venäläiset yritykset. Tällä hetkellä 90% liikevaihdosta on pysähtynyt ja työntekijöiden määrä laski kymmenestä neljään. Toimitusjohtaja Veli Vento nosti esille sekä huolta että uusia tavoitteita ja kertoi miten yritys aikoo selvitä vakavasta tilanteesta:

”Yritys alkoi kohdata ongelmia jo ennen rajoitteita vuosi sitten, mutta kesällä 2014 tilanne muuttui entistä vakavammaksi. Tilanne ei ole vaikea vain meille, vaan myös venäläisille asiakkaille: tukkukaupoille ja valmistajille. Nykytilanne valuuttakursseissa vaikutti monin tavoin suomalais-venäläisille liikesuhteille. Näihin käsityksiin pitäisi vaikuttaa markkinoinnilla”, kertoo Vento.

Nopea reagointi uuteen markkinatilanteeseen

Finfoodsin tavoitteena on ennakoida millaisiin suuntiin kriisi voi kehittyä ja miten se vaikuttaa Venäjän talouteen sekä kansainväliseen kauppaan. Monia yrityksiä kiinnostaa, miten kriisin yli selviytyy parhaalla mahdollisella tavalla ja miten kriisistä voisi mahdollisesti myös hyötyä. Finfoods etsii tällä hetkellä uusia markkinoita ja lähestyy Aasian ja entisten IVY-maiden yrityksiä:

“Toimintaympäristön muutokset synnyttävät aina uuden markkinatilanteen, jossa nopeat toimijat voivat parantaa asemaansa. Pidämme myös yllä hyviä suhteita venäläisten asiakkaiden kanssa ja jatkamme yhteistyötä, vaikka nykyinen tilanne on haastava”, kuvailee Vento.

Lisätietoja:
Veli Vento, toimitusjohtaja, Finfoods.fi Oy,
+358 50 112 2334, veli.vento@finfoods.fi

Liitteet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/514434?programid=4540